Västanbäcks

Om mig

     Lysekil vinnarbild

På en liten gård i Falun bor jag med min familj som består av man, två barn, katter och portisarna förstås Elliot, Ginja och Uva.

Första egna hunden var en vacker Golden retreiver tik vid namn Sam som var född -98. Inte långt efter kom golden tik nr 2. Underbara tjejer, underbar ras!

2001 kom jag i kontakt med den Portugisiska vatten hunden då mina föräldrar skaffade Abadessan's Carisma de Caramba "issi". Jag föll pladask för de egenskaper som en portis har: livsglad, arbetsvillig, lättlärd men med mer självständighet än de retreivrar jag var van med. En vän för livet som ställer upp på det mesta man ber om, med glädje!

Morris (på bilden ovan) är min första egna portis. Tokiga, roliga, underbara Morris. Hunden som jag lärt mig så otroligt mycket av. När Morris kom in min familj 2011 vaknade mitt intresse för det vattenprov som finns för rasen. Det första vattenprovet/watertrial (i Sverige) Morris och jag ställde upp i var 2013 och vi vann till min stora förvåning! Jag upptäckte då att Morris inte bara älskar att arbeta utan att vatten är verkligen hans rätta element. Tillsammans har vi nått toppen genom att bli det första ekipage i Sverige (Norden?) att gå upp till nivå III i vattenprov! Det är fantastiskt roligt att jobba, utvecklas och utmana sig själv tillsammans med sin portis med något de har i generna sen generationer tillbaka! Vi tävlade även lydnad och rallylydnad med goda resultat.

Numera är Morris en glad och (väldigt!) pigg pensionär som lever det goda livet tillsammans med mina föräldrar. 

Jag är domare i vattenprov/watertrial för Portugisisk vattenhund upp till nivå II och vattenombud som innebär att jag anordnar vatten träningar/träffar. Är även aktiv inom rasklubben för Portugisisk vattenhund genom avelskommittén. 

Är utbildad valp- och allmänlydnadsinstruktör genom SBK och håller även kurser i rallylydnad. 

_20200127_111832               

       Uva, Elliot och Ginja 

 

Målsättning med min avel

Målsättningen med min avel är att få fram hundar som är friska, rastypiska, sociala och trevliga som fungerar väl i familjen och i samhället. Hundarna som går i avel i min kennel ska följa rasstandarden och rasklubbens avelsmål. Jag lägger stor vikt vid att titta på hela familjebilden hos både hanen och tiken som jag använder i mitt avelsarbete och ser inte bara på den enskilda individen. 

DSC_0540

                                                                             Elliot 

 

 

 

 

 

 

Dagens datum

måndag
28
september
Lennart, Leonard

2020
Vecka 40